Træneruddannelse

Fordi vi bliver bedre når vi hjælper hinanden

Andreas Johannsen og Martin Kær Eriksen, som også står bag Glamsbjerglejren, har udviklet en træneruddannelse, som bygger på koncepterne fra lejren, men i lige så høj grad på de elementer, som mest har udviklet dem selv som trænere - At følge mentorer og via kritisk og nysgerrig tilgang at udvide de rammer vi som trænere har til træning.


Vi er ikke et alternativ til forbundets trænerkurser, men et stærkt supplement som giver nogle andre muligheder end vi pt ser på træneruddannelserne i Danmark.


Vi lægger vægt på:

 • En længere sammenhængende periode med undervisning (Uddannelsen er dobbelt så lang som et ordinært trænerkursus)
 • At vi er maks 8 deltagere, hvilket giver en personaliseret uddannelse - Vi er her for dig!
 • Fast mentor i form af Martin Kær Eriksen som er til rådighed i hele kursets varighed
 • At du er en del af en innovativ trænergruppe, i kraft af de faste trænere på lejren
 • Teori og praksis går hånd i hånd, og du får mulighed for at prøve det direkte af på ungdomsspillere under Glamsbjerglejren, hvor deltagerne er spredt på alle niveauer og årgange.
 • Vi presser dine grænser for viden og kunnen - men står altid lige bag dig, så det bliver en udviklende oplevelse og ikke et nederlag

Martin Kær Eriksen


Martin har 17 års erfaring som badmintontræner i forskellige klubber, herunder Greve, Lyngby og Kolding. Martin har de seneste tre år været ungdomscheftræner og sportschef i Odense OBK, med det primære ansvar for klubbens rekrutterings- og fastholdelsesstrategier samt opsætningen af klubbens talentudviklingsprogram.


Martin har flere års international erfaring med træning af adskillige top 100-spillere i verden og har uddannet nogle af Europas nuværende landstrænere, herunder Henri Vervoort fra Holland. Derudover har Martin været ledende underviser på flere af Badminton Danmarks træneruddannelser i hele Danmark.


Martin har, via sin universitetsuddannelse i idræt, et indgående kendskab til kroppens funktioner, styrketræning og motorisk udvikling i badminton. Derudover har Martin en særlig interesse og evner for at skabe udviklende og anerkendende træningsmiljøer for spillere i alle aldre.

Konceptet:


Træneruddannelsen er en integreret del af Glamsbjerglejren og giver derfor en unik mulighed for at være tæt på erfarne og højtuddannede trænere. Ideen med dette er at kursisterne sideløbende med deres undervisning bliver en del af et lærende miljø, hvor de kan sparre og blive inspireret af andre trænere.


Vi mener, det er essentielt at kunne trække på andres træneres erfaringer, at have en kritisk tankegang, samt være en aktiv del af at udvikle træninger og evaluere på det i praksis med mundtlig feedback, hvilket vi mener er essentielt for at udvikle sig som en god træner.


På uddannelsen får deltagerne mulighed for at dykke ned i mange forskellige aspekter af trænergerningen (teknisk, taktisk, trænerollen mv.) samt lejrlivet på Glamsbjerglejren og få helt konkrete værktøjer til at forberede sin egen træning i klubben.

Derudover får kursisten muligheden for at sparre og få feedback fra et stort trænernetværk, som er innovative og omstillingsparate. 


Bemærk: Uddannelsens længde er dobbelt så lang som et trænerkursus hos Badminton Danmark, hvilket giver en særlig mulighed for at fordybe sig og skabe bedre muligheder for varig læring og udvikling.


Uddannelsen er begrænset til maksimalt 8 deltagere for at kunne tilpasse undervisningen og sikre optimal sparring, samt opmærksomhed fra Martin. Efter endt uddannelse vil træneren modtage et diplom for kurset samt en individuel samtale om hvilke kernekompetencer den enkelte træner har, samt hvilke mulige udviklingsområder og konkret feedback til, hvordan den individuelle træner kan fortsætte sin udvikling indenfor trænergerningen.


 Lektionfordeling og undervisningsemner:


Emner som bliver bearbejdet på dette års uddannelse under emnebaseret undervisning:


-Valg/fravalg i forhold til øvelser:

 • Tegn på læring og trivsel
 • Gruppesammensætninger
 • Medlemsfastholdelse gennem fællesskaber

 

* I den tekniske og taktiske undervisning arbejder vi med at give trænerne kompetencer indenfor benarbejde og slagteknik: Dette inkluderer både specifikke teknikker og grundlæggende forståelser af teknik, som gør trænerne bedre i stand til at genkende og undervise i skadesforebyggende og effektive teknikker, herunder hvordan disse teknikker benyttes i en taktisk korrekt sammenhæng.

 Da trænerne på uddannelsen har forskelligt niveau af daglige træninger, vil undervisningen her varieres og tilpasses alt efter hvad den enkelte gruppe og træner har behov for. Vi vil derfor ikke forud for kurset fastlægge specifikke teknikker, men i samarbejde med deltagerne vil vi tage udgangspunkt i de behov, som deltagerne har.

 

Tekniksk/taktiktisk undervisning*

6 Lektioner

Emnebaseret undervisning

13 lektioner

Mentorundervisning

14 lektioner

Individuel træning

mindst 2 lektioner

Inspirationsmøder

9 lektioner

Andreas har stor international erfaring og har arbejdet med landshold og landsholdspillere i bl.a. Italien, Spanien, Holland og Belgien. Ligeledes har Andreas stået for flere internationale træneruddannelser samt været ansvarlig for kursusaktiviteten i DGI Storkøbenhavn.


Andreas har arbejdet med spillere i alle aldre og på alle niveauer, men har en særlig passion for at udvikle talentudviklingsmiljøer som udvikler hele mennesker, samt det mentale arbejde med ungdomsspillere, dette underbygget af hans tidligere arbejde som mental coach for eliteidrætsudøvere.

Andreas Johannsen


Andreas har ernæret sig som badmintontræner de seneste 20 år og har bl.a. været træner i Skovshoved, Lyngby, Badminton Roskilde og Herlev/Hjorten. Han har taget talenttræneruddannelsen fra Badminton Danmark samt elitetræneruddannelsen under Kenneth Larsen (Tidligere dansk landstræner og medlem af BD's eliteudvalg). Ligeledes har han en universitetsgrad i idræt og sportsledelse.


Det praktiske:


Tid: 3. juli kl. 14:00 - 7. juli kl.12:00 - 2023


Sted: Nyborg hallerne - Halvej 1, 5800 Nyborg


Samlet pris: 3.500kr (husk at flere kommuner yder tilskud til trænerkurser)


Inkluderet i prisen:

 • 44 lektioners undervisning
 • Personlig sparring og feedback fra Martin Kær Eriksen
 • Højt niveau af individualisering
 • Fuld forplejning (4 måltider, mellemmåltider og snacks)
 • Overnatning
 • Adgang til friluftsbad
 • At være en aktiv del af Glamsbjerglejren
 • Mulighed for at blive en del af det faste trænerteam på lejren
 • Adgang til vores fælles online hjælpe netværk, som kan benyttes også efter endt uddannelse


Træneruddannelsen